Пряний мед за 5 хвилин

Категорії

Максимально простий рецепт гострого меду. Все що вам знадобиться це мед і сушені або свіжі перці.
У цьому рецепті ви зможете використовувати будь-який перець чилі.

Я думаю всі люблять солодке, але оскільки у нас з вами швидше за все не проходить і дня без гострого, чому б не додати до солодкого ще й пікантності.

У мед можна додавати різні інгредієнти, але ми зупинимося на чилі.

ПРО ПЕРЦІ ЧИЛІ
Не бійтеся експериментувати, ви можете використовувати як свіжі, так і сушені перці, спробуйте використовувати декілька перців, один для додання більшого опіку, інший для аромату. Як варіант використовуйте хабанеро в зв'язці з перцем анчо, анчо дасть приємний аромат сухофруктів, в той час, як хабанеро додасть тепла вашому меду.
У вас в родині не всі люблять гостре? Використовуйте менше перцю або ж візьміть щось слабше, каєнський перець, халапеньо, серано.
Потрібно гостріше? Каролінський жнець, скорпіон, нага чекають вас!

Цей рецепт ви можете змінювати в будь-яку сторону, знайдіть свій ідеальний баланс між ароматом і гостротою.


Немає ідей куди можна застосувати такий мед? Кілька варіантів:

Смажена курочка, крильця, морепродукти, лосось, креветки, гребінці, свинина, овочі, печиво, морозиво, коктейлі, медова гірчиця. Використовуйте як глазур для всього.


Інгредієнти

  • 4-5 сушених перців хабанери, грубо нарізаних
  • 1-2 сушених перців анчо, грубо нарізаних
  • 350 мл меду

 

Інструкції

  1. Додайте перець і мед в невелику каструлю. Нагрійте і тушкуйте на середньому вогні 5 хвилин, щоб мед просочився ароматом перцю.
  2. Зняти з вогню і дати охолонути.
  3. Процідіть мед з перцем через дрібне сито. Викиньте перець.
  4. Зберігати в герметичній скляній тарі в холодильнику. Використовуйте за необхідністю.

Примітка
Пряний мед зберігається в холодильнику 4 тижні.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*