Рецепт домашнього гострого соусу з садового перцю

Категорії

Будемо вдячні за поширення рецепту та чекаємо ваші відгуки на цей рецепт

Пекучий, пряний і смачний! Його можна використовувати як приправу до ваших страв або як самостійний соус. Це фантастичне використання садового перцю.

Це доволі простий рецепт, ніяких екзотичних перців і ви зможете поповнити запаси соусу в будь-який час. Але якщо ви захочете додати екстрахотів це лише додасть нових відтінків вашому соусу і звичайно ж додасть нових відтінків пекучості.

Поради щодо приготування цього домашнього гострого соусу:
● Завжди використовуйте латексні перчатки при роботі з гострим перцем і, якщо можете, відкрийте вікно.
● Не торкайтеся очей, носа чи рота під час приготування.
● Приберіть насіння, якщо хочете зробити соус менш пекучим (але сподіваюсь ви цього не зробите).
● Ваші кришки та скляні банки завжди повинні бути стерильними.


Інгредієнти рецепту домашнього гострого соусу:
● 1 велика цибулина, подрібнена
● 960 мл оцту, я використовую яблучний, але можете обрати будь-який інший (якщо хочете більш густий соус додайте менше оцту)
● 4 столові ложки подрібненого часнику
● ½ чайної ложки орегано
● ½ чайної ложки кмину
● ½ чайної ложки гірчичного порошку
● ½ чайної ложки куркуми
● ½ чайної ложки білого перцю
● 1 кг перцю (використовуйте за бажанням будь-який сорт, ви можете міксувати склад перців)



Приготування:

● Додайте всі інгредієнти у блендер, крім однієї склянки оцту (240 мл), залиште для того, щоб промити блендер від залишків спецій та перцю
● На високій швидкості перебийте все у пюре
● Перелийте перебиту суміш у кастрюлю, а останню склянку оцту додайте в блендер, або комбайн і на невеликій швидкості спробуйте змити залишки зі стінок і після так само додайте до кастрюлі
● Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і тушкуйте на мінімальному вогні 15 хвилин.
● Поки ваш гострий соус кипить, стерилізуйте маленькі скляні банки, кришки та ополоник в киплячій воді, дайте охолонути, вийміть і висушіть.
● Розлийте соус по банках, соус має бути темперутири кипіння, щоб створити вакуум із кришкою.
Залишайте сантиментр вільного прострору в банках.
● Накрийте банку кришкою і закрутіть.
● Переверніть банки догори дном, закутайте у рушник і дайте настоятись щонайменше добу, краще залишити на тиждень, щоб аромати інгредієнтів змішались.

Після відкриття зберігайте у холодильнику.

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*