Приправа адобо власноруч за 3 хвилини

Категорії

Приправа Адобо є важливою, універсальною приправою в карибській та латиноамериканській кухні. Хоча точний рецепт варіюється залежно від регіону, основними інгредієнтами є порошок часнику, мелений перець, орегано, порошок цибулі. Застосовується як універсальна приправна суміш для м’яса та як основа для маринаду.

Сама назва походить від іспанського слова "adobar", що означає "маринувати". В класичній іспанська кухні, варіації приправ адобо змішують з оцтом або іншими рідинами, щоб створити ароматний маринад для яловичини, свинини, курки або риби.

Якщо ви любите прості та незвичайні приправи, цей рецепт для вас.

Інгредієнти:

  • Часниковий порошок - 3 столові ложки
  • Цибулевий порошок - 1 столова ложка
  • Орегано - 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Мелений білий перець. 1/2 чайної ложки (або використовуйте чорний мелений перець)
    Також можна додати
  • Паприка. 1 чайна ложка
  • Порошок перців чіпотле або анчо 1 чайна ложка
  • Кмин
  • Порошок чилі
  • Куркуму
  • Цедру апельсина
  • Шафран

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти разом у невеликому посуді.
  2. Перекладіть приправу адобо в контейнер для спецій і використовуйте за необхідності. Зберігати в прохолодному темному місці.

 

Варіації приправи Адобо. Оскільки це загальна латиноамериканська суміш спецій, ви знайдете варіації залежно від місця розташування та особистих переваг кухаря. Інші інгредієнти можуть включати кмин, порошок чилі, паприку, червоний перець, куркуму, цедру апельсина, сушені цитрусові, шафран.

Тримайте приправу Адобо в невеликій баночці зі спеціями та посипайте нею повсякденні продукти. Використовуйте її як заміну вашої типової універсальної приправленої солі.
Сухе втирання. Використовуйте приправу Адобо, щоб перед приготуванням натирати будь-які шматки м’яса, від яловичини та свинини до курки, риби тощо. Спробуйте додати до овочів.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*