Гострий соус «Ананас-халапеньо».
Приготуйте власний солодкий і гострий універсальний гострий соус вдома з подрібненого ананаса та перцю халапеньо.
Це один із тих соусів, який ви зможете додати будь-до чого.
Як сказав Бенджамін Франклін: «пиво є доказом того, що Бог любить нас і хоче, щоб ми були щасливими», але знаєте що? Я думаю, що це стосується і гострого соусу.
Чому цей гострий соус чудовий?
Він підійде до всього. Використовуйте його, щоб полити тако з риби чи креветок, свинину, смачну курячу грудку на грилі чи смажені в духовці курячі крильця.
І головна його особливість в тому, що його надзвичайно просто зробити.
Проціджувати чи не проціджувати?
Якщо ви захочете отримати соус за консистенцією схожий на табаско пропустіть його через сито. Не викидайте м'якоть, ви можете висушити її і отримати класну суміш приправ.
Але на мою думку краще залишити всі інгредієнти в соусі, можливо додатково перебити блендером для більш однорідної консистенції.
Кухня: американська.
Підготовка: 5 хвилин. Час приготування: 10 хвилин. Загальний час: 15 хвилин
Інгредієнти:
- 350 грам дрібно нарізаного ананаса
- 1 маленька біла цибулина
- 2 перці халапеньо (ви можете використати будь-які зелені чилі, або мікс перців, додайте більше перців для більшого опіку)
- 2 зубчики часнику
- 1 середній помідор
- 2 столові ложки кінзи
- Сік з 1 лайма
- 60 мл яблучного оцту
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Додайте всі інгредієнти в кухонний комбайн і перемішайте до однорідності.
- Додайте ананасовий сік, якщо хочете рідкіший соус.
- Швидко доведіть до кипіння в каструлі та зменшіть вогонь. Тушкуйте 10 хвилин.
- Дайте охолонути та розлийте по пляшках. Насолоджуйтесь!